click to create your own

Wednesday, July 2, 2014

KEGEMARAN KAMI~PERFORMANCE DRINK

Assalamualaikum….

Hari ni nak share salah satu minuman kegemaran En. Abang sejak kebelakangan ini…

Apakah??

Sudah tentu si oren menawan kalbu...Performance Drink Shaklee… Bulan puasa ni best tau minum Performance Drink ni. Rasa oren yang sanagt enak. Petang-petang sebelom berbuka tu dah siap bancuh awal-awal dan simpan dalam petiais…Sejuk anak tekak!

Kalau tak puasa pun, En. Abang memang dah selalu minum Performance Drink ni. Dia memang kuat main bola sepak (kekadang saya yang tension sebab selalu kena tinggal….wuuhuuuu) jadi, Performance Drink ni memang sesuai untuk dia sebab Performance Drink ni merupakan minuman isotonic. Jadi saya akan bancuhkan Performance Drink ni bagi menggantikam minuman isotonic jenama lain.Jika anda adalah peminum tegar minuman isotonik, Performance Drink adalah satu-satunya minuman isotonik yang bebas karbonat malah kurang gula (less sugar)!

Sangatlah TIDAK rugi jika anda membeli Performance Drink ni sebab ianya diperlukan oleh setiap ahli keluarga anda yang tersayang. Sama ada suami, isteri mahu pun anak-anak anda yang riang dan aktif dan comel pun boleh minum sekali!

Jom study kejap sape yang sesuai minum PD nih.....tarik nafas dan hembus jap....n sambung baca oke.

Golongan yang sesuai dan memerlukan Performance Drink Shaklee termasuklah:

-Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother).
-Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.
-Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.
-Para pesakit yang menghidap gout.
-Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
-Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain.
-Anak-anak yang demam.
-Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.
-Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan.
Mengapa anda perlu berkata YA kepada Performance Drink Shaklee nih?

-Bebas gas atau tidak berkarbonat.
-Kurang  kandungan gula (less sugar).
-Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar  penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga – KURANG HAUS!
-Bersifat isotonik iaitu minumam ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama -  dengan darah kita. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar  gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT! 
-Membantu memberi tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, serta meningkatkan daya  ketahanan otot.

Kesimpulannya, Performance Drink adalah salah satu produk kegemaran dan kesukaan En. Abang saya yang aktif bermain bola sepak dan juga untuk saya yang masih menyusu anak tersayang si bambam Aisy Mikail. Saya dah merasai keenakan dan khasiat Performance Drink ni, jadi sangatlah gembira untuk berkongsi pengalaman ni dengan semua orang sekalian.

Apalah sangatkan memperuntukkan sejumlah wang bagi memastikan ahli keluarga kita yang dah sedia aktif untuk terus kekal aktif tanpa anda meragui khasiat yang diberikan kepada mereka berbanding minuman isotonik yang lain di pasaran.

Keluarga aktif, keluarga sihat, keluarga bahagia….=)

019.6081224
juliana
#Pengedar sah Shaklee yang aktif.

~terima kasih sudi baca =)


2 comments: